Volledig scherm
Opname van La Famiglia. © William Hoogteyling

'Culemborgse' televisieserie La Famiglia verdwijnt van primetime (video)

CULEMBORG - Duidelijk niet alle Culemborgers zijn er rouwig om dat de dramaserie La Famiglia, die zich afspeelt in Culemborg, per direct van primetime is afgehaald. „Ik keek alleen omdat Culemborg erin zit, maar het is niet om aan te zien.”

De tv-serie is voortaan op zondagavond laat te zien, om 23.10 uur. Dat heeft de NPO besloten. De serie van AVROTROS begon 29 september en werd om 20.30 uur uitgezonden. De omroep laat in een verklaring weten dat de NPO 'voor een betere opbouw' het programma Ik vertrek in de plaats van La Famiglia plaatst.

Kijkcijfers
De kijkcijfers zijn in de afgelopen weken gekelderd: keken er bij de eerste avond nog bijna een miljoen mensen, donderdagavond waren er nog maar 477.000 kijkers.

Verschillende reacties
De reacties zijn heel divers: een aantal mensen vindt het spijtig dat de serie verplaatst is, maar met name in Culemborg zijn er ook inwoners die het beslist niet erg vinden dat het programma een andere plek krijgt. Op Facebook laat een aantal inwoners merken alleen te kijken om te zien hoe hun stad erop zou staan, maar dat verhaal en acteerwerk nogal tegenvallen.

Een groot deel van La Famiglia, waarin onder anderen Joke Bruijs en Teun Kuilboer acteren, is opgenomen in grandcafé De Horlogerie, dat dienst doet als restaurant Il Baffo. Daarnaast zijn er opnames gemaakt in de binnenstad, het bedrijventerrein en diverse woningen.

Meer hierover in De Gelderlander van zaterdag 5 november, editie Rivierenland, of in de e-paper.

Bekijk hier de trailer van La Famiglia.

*Volg ons ook op Instagram: https://www.instagram.com/lafamiglianl/ Vanaf donderdag 29 september start de nieuwe serie La Famiglia. Een spannende dramaserie over een Nederlands-Italiaanse familie die niet alleen met cultuurverschillen te maken heeft, maar ook angstvallig een geheim probeert te verbergen. Meer AVROTROS vind je op: Facebook: https://www.facebook.com/AVROTROS.nl Instagram: https://www.instagram.com/omroep.avrotros Twitter: https://www.twitter.com/AVROTROS Officiële website: http://www.avrotros.nl