Volledig scherm
Jan-Henk Janssen wenst Nina Bakx succes met haar team. © Presikhaaf Bedrijven

Cycloon neemt post van Presikhaaf over

ARNHEM -De sociale onderneming Cycloon Post & Fietskoeriers Arnhem heeft de postafdeling van Presikhaaf Bedrijven overgenomen.

Alle 38 postmedewerkers van de werkvoorziening zijn daar nu gedetacheerd. De overname was al op 1 september rond, maar het vinden van een nieuwe plek duurde langer. Inmiddels is een nieuw bedrijfsgebouw ingericht aan de Pieter Calandweg in Arnhem.

Aangepast werk
Cycloon Post is sinds 2012 actief als het sociale alternatief in de postsector. Winst maken staat bij de bedrijfsvoering niet voorop, aangepast werk voor mensen met een beperking wel. Het bedrijf neemt veel mensen uit de sociale werkvoorziening over. Cycloon heeft nu in Nederland zo'n 650 mensen in dienst in 21 vestigingen. „Ons streven is om iedereen een heel fijne werkplek te bieden", vertelt Nina Bakx, bedrijfsleider van de postvestiging Arnhem. „Een plek waar we samen ervoor zorgen dat het werk aan het einde van de dag klaar is. Zodat we met een voldaan gevoel naar huis kunnen gaan."

'Past bij ambitie'
Jan-Henk Janssen, algemeen directeur van Presikhaaf Bedrijven, is erg te spreken over de overname. „Wij begeleiden mensen naar passend werk. Het afstoten van onze postactiviteiten en het tegelijkertijd kunnen detacheren van onze medewerkers bij Cycloon past naadloos bij die ambitie. De postmedewerkers kunnen blijven doen wat ze het liefst doen en hebben werk dat het beste past bij hun mogelijkheden."