Volledig scherm
Marian Zweers (links) en Mariken Sünnen bekijken het elektrowagentje uit Gendt. © Erik van 't Hullenaar

Dames uit Berg en Dal willen ouderen vervoeren met golfkarretje

BERG EN DAL -Twee betrokken inwoners van Berg en Dal willen een elektrisch golfkarretjein het dorp, om te gebruiken voor het vervoeren van anderen. Elders werkt het goed en daarom willen de dameser ook één in hun eigen dorp.

„We wonen in een langgerekt dorp, dus de afstanden zijn groot. Bovendien leven hier veel ouderen. Voor vervoer zijn ze vaak afhankelijk van anderen. Dat kan omslachtig zijn en vereenzaming ligt dan op de loer”, zegt Marian Zweers, een van de initiatiefnemers.

Vereenzaming
Om iets aan die vereenzamingte doen, wil Zweerssamen met Mariken Sünnen met een elektrisch wagentje vervoer voor ouderen verzorgen. „Voor een bezoek aan de kapper, de kerk, het gemeenschapshuis, een verjaardag of gewoon een ritje.”

Vrijwilligers
Het wagentje wordt bestuurd door vrijwilligers.„Van projecten uit andere plaatsen weten we dat chauffeurs het leuk vinden met een golfkarretje door het dorp te rijden”, zegt Zweers. Ook in Gendt rijdt sinds kort een elektrisch wagentje.De Berg en Dalse vrouwen hebben daarom contact gezocht met de Gendtse betrokkenenom te vragen naar hun ervaringen.