Volledig scherm
Bakker Richard Olsman moet het Grofje sluiten. © Rolf Hensel

'De Bakker van het Grofje' in Arnhem failliet

ARNHEM/ ALMELO - De rechtbank van Overijssel heeft dinsdagmorgen 'De Bakker van het Grofje' in de Arnhemse Ruiterstraat failliet verklaard. Curator Edo Nijdam van Dommerholt Advocaten uit Zwolle buigt zich over de afwikkeling van schulden van ondernemer Richard Olsman uit Hardenberg.

Olsman nam in het voorjaar van 2015 het uit 1904 stammende familiebedrijf Bakkerij Van der Meijden aan de Ruiterstraat in Arnhem over. Dit gebeurde nadat bakker Gerrit-Jan van der Meijden zijn werk door ziekte noodgedwongen moest staken.

Ambitie
Olsman presenteerde zich bij de overname als een bakker met ambities om het aantal zaken flink uit te breiden. Dat gebeurde ook maar in de loop van dit jaar ging het mis. In september sloten Lunchroom Lauriaan Downtown aan de Koningstraat in Arnhem en de Bakker van 't Grofje in Elst.

'Levenswerk kapot'
Met een nieuwe bakkerij in Kronenburg hoopte Olsman uit de problemen te komen. Twee weken geleden ging die zaak en de bakkerszaak aan de Ruiterstraat dicht. „Doodtriest vind ik het", reageert bakkersvrouw José van der Meijden, vechtend tegen de tranen. „In anderhalf jaar tijd is ons levenswerk kapot gemaakt."

Zaak voortzetten
Olsman zegt dat hij pas over een paar weken inhoudelijk op het faillissement kan reageren. Hij spreekt wel de verwachting uit dat Van der Meijden de zaak zal voortzetten. De bakkersvrouw reageert terughoudend. „Ik kan wel wat roepen maar dat heeft geen zin. Dat moeten we allemaal gaan bespreken met de curator."