Kasteel Heijen in het water.
Volledig scherm
PREMIUM
Kasteel Heijen in het water. © Theo Peeters

De dijken hebben het gehouden, zijn we geslaagd voor ons hoogwaterdiploma?

In het zuiden van Limburg ontstonden er grote problemen door de hevige regen in combinatie met de hoge afvoer in de Maas. Maar het zomerhoogwater bleek hoger op de rivier en in de Rijn en Waal geen probleem. Hebben we onze zaakjes zo goed op orde? 

9 reacties

 • Joris Driepinter

  2 weken geleden
  Vooral geluk gehad, héél veel geluk gehad ! En inderdaad, @Stef Vanes, stuwen worden te laat open gezet, maar dat gebeurd in de meeste gevallen om achterliggend land te beschermen... de één zijn brood is de ander zijn dood denken ze in 'Den Haag'... 25 jaar verder en nog angst en stress voor Limburgers omdat het Rijk de gelden niet beschikbaar stelt en dan de Politiek de Provincie de schuld in de schoenen schuiven ! Als dit in 'het Westen' zou gebeuren dan was het land te klein !
 • Dhr Loet

  2 weken geleden
  Bedoelt de Gelderlander dat de mensen in zuid Limburg gezakt zijn voor hun hoog water diploma? Een beetje meer medeleven met die mensen daar zou wel gepast zijn. Overigens hier in Cuijk. Mooie plaatjes maar weinig aan de hand, gelukkig maar. Dus niks van de ellende van Valkenburg eo .
 • Marie-Louise Walter

  2 weken geleden
  Neen, niet geslaagd. Bekijk nog maar eens al die beelden. Tevens stel ik voor in overstromingsgebieden GEEN kelders te hebben of tenminste niet te gebruiken, vooral niet als slaapkamers (Dtl.)
 • Silvester

  2 weken geleden
  Goed voor elkaar??????? Vandaar dat er tussen Gorichem en Tiel de dijk aan de Waal opnieuw wordt gedaan. Was dit in de tijd gelijk goed gedaan dan waren er nu weer geen kosten. Nu zijn er weer mensen weg gekocht om de dijk te verbreden
 • A. Vissers

  2 weken geleden
  Ik denk als alle vrijwilligers niet mee hadden geholpen met het verhogen van de dijken dan was het gebeurd geweest.