Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

De droogte is nog erger dan extreem: ‘Woningen kunnen gaan verzakken’

De droogte wordt dit jaar een nog groter probleem dan twee jaar geleden, het droogste jaar sinds 1976. Het grondwater is nu al vergelijkbaar met het laagste peil in 2018, terwijl het grondwater nog verder zal dalen. Dat heeft grote gevolgen voor onder meer funderingen en de natuur.

35 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  12 maanden geleden
  Wat is daar fout mee...? De natuurlijke cyclus, waarbij bomen en planten CO-2 omzetten in zuurstof voor mens en dier.Hoe schoner de lucht --> hoe warmer en droger het wordt.Je kunt het vergelijken met een woestijn - daar heb je schone lucht, daar is het warm, droog en daar groeit niets.Wat Parijs nastreeft in 2050 is levensbedreigend, ze maken er een woestijn van. Als je gelooft in Einde der Tijden - dan is inderdaad 2050  Einde der Tijden. De mensheid vernietigt zichzelf.
 • Jos Klappe

  12 maanden geleden
  Maken elektriciteitscentrales stroom uit water dan??Volgens mij gebruiken zij water voor koeling en wordt dat water gewoon weer terug gepompt. Veroorzaakt geen droogte dus. Dat dat warme water minder goed is voor het ecosysteem is weer een ander verhaal...
 • Wilfred Geen_nee

  12 maanden geleden
  Ik wil niet wijzen naar de boeren want die hebben volop water nodig.....maar die sproeien echt enorme hoeveelheden water op het land. 
 • Ronkoi

  12 maanden geleden
  Ik zag vorige week toch echt een aardige stijging in de Waal in 2dagen tijd.
 • MightyMike

  12 maanden geleden
  Oei meneer Zomers. U heeft duidelijk niet goed opgelet op school bij de lessen natuurkunde.Maar dat kun je met je 67 jaar nog wel inhalen want je hebt nu tijd genoeg om alsnog in de boeken te duiken en te leren wat het naast het groeien van planten nog meer het effect is van CO2.