Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Thinkstock

De droogte is nog erger dan extreem: ‘Woningen kunnen gaan verzakken’

De droogte wordt dit jaar een nog groter probleem dan twee jaar geleden, het droogste jaar sinds 1976. Het grondwater is nu al vergelijkbaar met het laagste peil in 2018, terwijl het grondwater nog verder zal dalen. Dat heeft grote gevolgen voor onder meer funderingen en de natuur.

35 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  7 maanden geleden
  Wat is daar fout mee...? De natuurlijke cyclus, waarbij bomen en planten CO-2 omzetten in zuurstof voor mens en dier.Hoe schoner de lucht --> hoe warmer en droger het wordt.Je kunt het vergelijken met een woestijn - daar heb je schone lucht, daar is het warm, droog en daar groeit niets.Wat Parijs nastreeft in 2050 is levensbedreigend, ze maken er een woestijn van. Als je gelooft in Einde der Tijden - dan is inderdaad 2050  Einde der Tijden. De mensheid vernietigt zichzelf.
 • Jos Klappe

  7 maanden geleden
  Maken elektriciteitscentrales stroom uit water dan??Volgens mij gebruiken zij water voor koeling en wordt dat water gewoon weer terug gepompt. Veroorzaakt geen droogte dus. Dat dat warme water minder goed is voor het ecosysteem is weer een ander verhaal...
 • Wilfred Geen_nee

  7 maanden geleden
  Ik wil niet wijzen naar de boeren want die hebben volop water nodig.....maar die sproeien echt enorme hoeveelheden water op het land. 
 • Ronkoi

  7 maanden geleden
  Ik zag vorige week toch echt een aardige stijging in de Waal in 2dagen tijd.
 • MightyMike

  7 maanden geleden
  Oei meneer Zomers. U heeft duidelijk niet goed opgelet op school bij de lessen natuurkunde.Maar dat kun je met je 67 jaar nog wel inhalen want je hebt nu tijd genoeg om alsnog in de boeken te duiken en te leren wat het naast het groeien van planten nog meer het effect is van CO2.
 1. Speeldagenkalender bekend: volgend seizoen géén Super Januari

  Speeldagen­ka­len­der bekend: volgend seizoen géén Super Januari

  De eredivisie krijgt volgend seizoen niet opnieuw één maand waarin alle topclubs een reeks van onderlinge toppers spelen. De KNVB stapt voor de jaargang 2021/22 af van ‘Super Januari’. Het gaat terug naar een normale spreiding van wedstrijden tussen Ajax, Feyenoord, PSV en AZ over de hele competitie. Dat was voor de coronacrisis altijd gebruikelijk. ‘Super Januari’ zoals die momenteel bezig is, wordt wel met de topclubs geëvalueerd.
 1. Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter
  Play

  Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok