Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

De geestelijke gezondheidszorg zit muurvast: ‘We moeten problemen vroeger signaleren’

NIJMEGEN - De geestelijke gezondheidszorg (ggz) zit muurvast. De wachtlijsten zijn enorm, terwijl het aantal gedwongen opnames van verwarde mensen toeneemt. Mensen met psychische problemen moeten daarom eerder vanuit huis worden behandeld.

8 reacties

 • Ronald Puma

  5 maanden geleden
  Maatschappelijke problemen zoals werkdruk/stress/werkonzekerheid (door flexwerk/uitzendwerk), woningnood, discriminatie, armoede en individualisering zijn persoonlijke problemen gemaakt, dan hoeft de overheid minder te doen en moet het individu het zelf oplossen. (geschreven in 2016).
 • S Schiltmans

  5 maanden geleden
  Maar we willen allemaal drank en drugs, drank en drugs!
 • A.M. Berben

  5 maanden geleden
  Ik ben erg blij met het inzicht bij VERBRAAK dat mensen in het verleden wellicht te licht werden behandeld waardoor hun situatie daarna verergerd is. Wat dat betreft lijkt VERBRAAK nu ook in te zien dat zijn eigen branche hier steken liet vallen in het verleden zoals vele omwonenden van zulke patienten zelf moesten ondervinden. Ik ben benieuwd of de branche nu ook weer gaat denken aan het gewoon voor veel langer opnemen van mensen die nu nog ergens in een flatje verblijven en ongelukkig zijn.
 • Bert Peters

  5 maanden geleden
  Nou.... niet alleen de geestelijke gezondheidszorg, heel Nederland is vastgelopen. Inmiddels werkt niets meer normaal !!
 • Hans Jacobs

  5 maanden geleden
  Al 10 jaar gaande. Ze worden ook wakker.