De Gelderlander houdt debat over de toekomst van de boer

MELD JE NU AANBoeren liggen onder vuur: terecht of niet? Lezers zijn van harte welkom vrijdagmiddag 11 oktober bij het Boerendebat van dagblad de Gelderlander in Wageningen. Betrokkenen gaan met elkaar in discussie over de toekomst van het boerenbedrijf.  Onder meer boerenactieleider Bart Kemp en Johan Vollenbroek (bekend van zijn strijd tegen stikstof) doen mee aan het Gelderlander-debat. 

Volledig scherm
Boerenprotest in Den Haag © MaRicMedia/Marcel van Dorst

Of het nou gaat over stikstof, weidevogels, CO2, dierenwelzijn, fijnstof, volksgezondheid; boeren hebben er mee te maken. Veel agrariërs zijn het beu om steeds maar weer nieuwe regels opgelegd te krijgen, zo werd vorige week heel duidelijk in Den Haag tijdens het boerenprotest.

Ze vrezen voor het voortbestaan van hun bedrijf. Tegelijkertijd wordt steeds duidelijker dat doorgaan op de oude voet ook niet kan.

Redenen genoeg voor dagblad de Gelderlander een debat te organiseren over de toekomst van het boerenbedrijf. 

Vollenbroek en Vet

Deelnemers zijn onder meer Johan Vollenbroek (de Nijmegenaar die via juridische weg het stikstofbeleid onderuit haalde), Bart Kemp (boerenactieleider),  Louise Vet (directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen en voorzitter van Deltaplan Biodiversiteitsherstel), gedeputeerde Peter Drenth (CDA), Antoon Kanis (D66, Statenlid) en melkveehouder Herman Bakhuis namens LTO Noord. 

Lezers, boeren en niet-boeren, zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn van 16 tot 18 uur op de Wageningen Universiteit, gebouw Forum. De zaal gaat open om 15.45 uur.

Vooraf aanmelden via i.dulos@gelderlander.nl met vermelding van naam, woonplaats en telefoonnummer.

Volledig scherm
Met de klok mee: Peter Drenth (gedeputeerde Gelderland), Louise Vet (hoogleraar WUR), Maarten Bakhuis (bestuurder bij LTO en melkveehouder), Bart Kemp (boerenactieleider), Johan Vollenbroek (voorzitter milieuorganisatie MOB), Antoon Kanis (D66-Statenlid). © Erik van 't Hullenaar, Herman Stöver, Eigen beeld, ANP, provincie Gelderland