ZEIST - Lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) tijdens de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen.
Volledig scherm
PREMIUM
ZEIST - Lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) tijdens de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen. © ANP

De grote winnaar is de grote onbekende

ANALYSEARNHEM - Zonder genade heeft Forum voor Democratie toegeslagen bij de Provinciale Statenverkiezingen. In Gelderland eindigde de partij volgens de eerste uitslagen uit het niets op 7 zetels. VVD en CDA verliezen een zetel, maar blijven wel de grootste. Nu begint het grote puzzelen, want kun je een coalitie smeden met een partij waar je niks van af weet? 

19 reacties

 • Rick01968

  4 jaar geleden
  We kunnen het altijd aan de uil van Minerva vragen.
 • Tineke van der Galien

  4 jaar geleden
  Het lastige van Provinciale Verkiezingen is dat je ook gelijk voor Eerste Kamer stemt en sommigen zullen dat toch voor Gelderland gaan en anderen kiezen strategisch vanwege Eerste Kamer
 • Tineke van der Galien

  4 jaar geleden
  Dat het klimaat verandert betekent niet gelijk dat het door de CO2 komt. Wetenschap is gebaseerd op aannames en soms blijken die aannames later niet te kloppen. Denken we nou echt dat we met onze maatregelen in NL het klimaat kunnen redden? Alsof de CO2 stopt bij landengrenzen Laten we een beetje realistisch blijven en niet klakkeloos miljarden en allerlei projecten die niets opleveren.
 • Nicky

  4 jaar geleden
  Dat het niet erg moeilijk is om als nieuwkomer de populariteitspoll te winnen, dat bewezen LPF en PVV al. Maar ongefundeerd wat roepen is toch iets makkelijker dan een land runnen en  de troepen bij elkaar houden. Dat lukt veel nieuwe (rechtse) partijen vaak al niet bij hun eigen mensen.
 • Nicky

  4 jaar geleden
  En politieke stroming waarvan de leden vooral 'Ikke ikke' roepen, loopt vanzelf vast. Met die mentaliteit komen ze er tzt achter dat het niet werkt als iedereen vooral aan zichzelf denkt.