Volledig scherm
PREMIUM
ZEIST - Lijsttrekker Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD) tijdens de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen. © ANP

De grote winnaar is de grote onbekende

ANALYSEARNHEM - Zonder genade heeft Forum voor Democratie toegeslagen bij de Provinciale Statenverkiezingen. In Gelderland eindigde de partij volgens de eerste uitslagen uit het niets op 7 zetels. VVD en CDA verliezen een zetel, maar blijven wel de grootste. Nu begint het grote puzzelen, want kun je een coalitie smeden met een partij waar je niks van af weet? 

Het politieke landschap in Gelderland is verder versplinterd. De partijen op de flanken hebben gisteren bij de Provinciale Statenverkiezingen flink gewonnen: GroenLinks zag zijn zetelaantal verdubbelen van 3 naar 6, Forum voor Democratie, de nieuwkomer die in het hele land flink heeft huisgehouden, eindigde in deze provincie op 7 zetels. Blijdschap natuurlijk bij de Gelderse lijsttrekker Arjan de Kok. ,,We zijn enorm tevreden met dit resultaat. Het is een geweldige uitslag in de voorlopige exit poll.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.