De sneltest is best onbetrouwbaar, maar toch belangrijk om te doen: ‘Zeer besmettelijke mensen haal je er wel mee uit’

video‘Ik ben negatief getest’ betekent tegenwoordig vaak niet dat mensen naar de GGD zijn geweest en daar is gebleken dat ze geen corona hebben. Veel mensen met verkoudheidsklachten doen een zelftest: vele tientallen miljoenen keren al. De betrouwbaarheid van die testen geeft te denken. 

7 reacties

 • Riana Haaren

  5 dagen geleden
  Gewoon je nuchtere verstand gebruiken. Niet testen en normaal doorgaan met leven. Als je verkouden wordt dan gewoon uitzieken zoals je dat altijd al deed. Laat je niet gek maken.
 • Anton van Driel

  1 week geleden
  We zijn op t punt beland dat er openlijk benoemd kan worden dat bepaalde zaken niet werken en/of betrouwbaar zijn. Onbetrouwbare test? Lekker interessant, gewoon doen want testen is immers tot een doel op zich verworden. Dan de 2 vaccinaties die na een half jaar nog maar voor +/- de helft werkzaam zijn? Ah we doen er nog wel een 3e en 4e in. Tjah, je wilt immers wel gewoon op vakantie en je gehaktbal binnen kunnen eten. In ander nieuws is de koopkracht met 60% gestegen sinds '70. Ja vast.
 • Gerry Rutten

  1 week geleden
  Het einde is zoek in dit land
 • Marco Wegma

  1 week geleden
  Tja zo staan we er in. De angst regeert en doen eerst voordat we ons afvragen of het werkt. Anti stoffen test voor iedereen zodat he gericht kan vaccineren en de zwakkeren eruit kan halen en die beschermen.
 • Michel Van de Zand

  1 week geleden
  Hoe gehersenspoeld kun je zijn.Testen terwijl je nergens last van heb.Dit geeft toch echt te denken.Gaan we ipv tandenpoetsen 's morgens, eerst een staaf in de neus rammen om te zien of we wel/niet verkouden zijn?Testen bij klachten lijkt mij geloofwaardiger en dan met een echte test, die echt het corona virus kan aantonen en dat is niet de PCR test.Conclusie : naar de huisarts,bloed afnemen en dat testen op virus delen,dat is de enige manier.Eens zien hoeveel besmettingen er dan overblijven.