Sociale woningbouw blijkt een melkkoe voor Den Haag
Volledig scherm
PREMIUM
Sociale woningbouw blijkt een melkkoe voor Den Haag © Illustratie: Gezienus Bruining

De sociale huurwoning is een Haagse melkkoe: miljoenen gingen naar het Rijk, maar écht gebouwd werd er bijna niet

Nederland is het enige land ter wereld waar huurders van een sociale huurwoning een speciale belasting betalen: de verhuurderheffing. De huur van de eerste twee maanden van het jaar, betaalt de woningcorporatie zo ongeveer een op een door naar de rijkskas. Is dat de oorzaak van de woningnood?

7 reacties

 • frank jansen

  11 maanden geleden
  De verhuurdersheffing is er gekomen naar 25 Jaar feestvieren en wanbeleid door de wooncorporaties. Een omgebouwde cruiseschip van 250 miljoen door Woonbron Rotterdam, miljardenverlies op rentederivaten door Vestia, miljoenen voor de directeur-oplichter van Vestia, veel zelf verrijkende bestuurders hebben de landelijke pers en justitie gehaald. Dir zijn maar enkele voorbeelden. De lijst is ellenlang en daarvoor betalen de huurders de rekening.
 • Johann Janssen

  11 maanden geleden
  dat is dan jammer maar dit jaar ga ik wel op de PVDA stemmen en kunnen zij de schade gaan herstellen, want als het aan de VVD ligt verandert er helemaal niets en worden de lasten weer verkeerd verdeeld.
 • r van munster

  11 maanden geleden
  Kan de gelderlander ook eens uitzoeken wat de directeuren van de woningbouw corporaties aan salaris binnen harken?
 • Rudie Reindsen

  11 maanden geleden
  De verhuurderheffing hebben we te danken aan de PVDA!
 • Johann Janssen

  11 maanden geleden
  als rutte weer voor een periode van 4 jr. aan de macht komt dan kunnen wij onze broekriemen nog verder aantrekken een groter ramp kan ons niet overkomen.