Volledig scherm
Hermien Reijers (links) en José Rasing. © Marc Pluim

De tijd van 48 kleuters is allang voorbij voor Roncallischool

VELP - De Roncallischool uit Velp bestaat 50 jaar.Dat wordt deze zaterdag gevierd met een reünie. KleuterjuffenHermien Reijers en José Rasing kennen de meeste oud-leerlingen nog van gezicht.

Reijers (61) enRasing (59) zijnsamen goed voor 75 jaar Roncallischool en gaven les aan honderden Velpse kinderen.„Sommige groepen herinner ik mij goed, andere minder”, zegt Rasing. „Ik krijg nu kinderen in de klas waarvan ik de vader of moeder ook in de klas heb gehad. Dat vind ik erg leuk”, vertelt Reijers.

Herinneringen
Reijers is bezig aan haar 39e jaar, Rasing is goed voor 36 jaar Roncallischool. Ze kijken uit naar de reünie: „Samen herinneringen ophalen. Ik denk met veel plezier terug aan de toneelstukken in de rooms-katholieke kerk pal achter de school. De ouders maakten een eigen stuk, waren daar maanden mee druk.”

Verbouwingen
De rooms-katholieke kerk is er al lang niet meer; het betonnen gebouw is afgebroken en vervangen door een groot kantoorpand. De Roncallischool aan de Korte Wal onderging zelf twee grote verbouwingen, de eerste eind jaren 80 en de laatste in 2001.

De Roncalli, gestart in 1966 in een noodgebouw aan de Kerkallee, is een Jenaplanschool. Dat houdt in dat meerdere leerjaren gemengd worden en dat de kinderen veel samen doen en van elkaar leren. Rasing: „Begin jaren 80 had ik 48 kleuters in de klas. Dat zie je nu niet meer. Maar dat ging eigenlijk best goed, als ik eraan terugdenk.”

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
40'
0-0
VitesseVIT
away logo