Volledig scherm

De Valuwe raakt de dokter kwijt

CUIJK -De Cuijkse wijk De Valuwe raakt zijn dokterspraktijk kwijt. Dat bevestigt wethouder Gerard Stoffels. Waar de huisartsenpraktijk naar toe gaat en wanneer dat gaat gebeuren wil een woordvoerster van de praktijk die nu nog aan de Valuwsedijk zit niet zeggen.

Begin 2014 werden door de SP in Cuijk al eens handtekeningen verzameld om de huisartsenpost voor de wijk te behouden. Toen was de reden dat de praktijk naar de buurwijk Heeswijkse Kampen zou verkassen.

Ondernemers
De SP wilde een filiaal van de praktijk in De Valuwe zien te krijgen. Maar dat filiaal komt er niet. „We hebben een ultieme poging gedaan om de huisartsen in de multifunctionele accommodatie in de voormalige Jozefkerk te krijgen, maar dat is niet gelukt", zegt Stoffels. „Huisartsen zijn in feite ondernemers, en kunnen dus zelf de plek bepalen waar ze hun praktijk hebben."

Aderlating
Hilly van Nispen, voorzitter van de wijkraad, reageert teleurgesteld op het bericht van het vertrek. „Echt een aderlating voor de wijk. Dit doet de leefbaarheid in de wijk geen goed. Het voorzieningenniveau in De Valuwe daalt hierdoor." Van Nispen hoopt dat er een andere huisarts zich in de wijk wil vestigen.