De veerkracht van tante Gülsüm: ‘Het is het waard, elke seconde op deze aarde’

ontmoetingen sinan canJournalist Sinan Can uit Nijmegen komt overal. Hij doet boodschappen in zijn wijk Bottendaal, treint voor zijn werk naar Hilversum en reist voor verhalen (vooral) naar het Midden-Oosten. En misschien was hij in Colombia wel De Mol. Onderweg ontmoet hij mensen. Daarover schrijft hij elke week op deze plek een verslag.

Volledig scherm
Sinan Can met tante Gülsüm. © Sinan Can

Even zie ik iets glinsteren in de ogen van tante Gülsüm. Het leven is mooi, zegt ze. Ondanks alle tegenslagen, ontberingen en verliezen. ,,Het is het waard, elke seconde dat we rondlopen op deze aarde.’’

Even daarvoor deed ze de deur open van deze kleine woning in Apeldoorn. Ze heette me welkom met een warme glimlach en nam mijn jas om die op te hangen. Even later kwam ze naast me zitten op de bank, een kleine, vriendelijke vrouw.

Ze verhuisde hiernaartoe vanuit de Turkse stad Amasya in 1972. Haar echtgenoot wilde naar het buitenland en kon terecht bij de fietsfabriek van Sparta. Zelf werkte ze ook in fabrieken, later was ze maatschappelijk werker, tolk en vrijwilliger.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.