Volledig scherm
Van het knelpunt Witte Kruis hebben vooral bewoners van de Babberichseweg hinder. Zij zuchten onder zwaar vrachtverkeer en automobilisten die te hard rijden. © Bart Harmsen

Deel van 3 miljoen voor studie Witte Kruis naar A12

BABBERICH - Een onderzoek naar de effecten van de doortrekking van de rotonde van het Witte Kruis in Babberich naar de snelweg A12 is mogelijk dankzij een deel van de provinciale subsidie van 3 miljoen euro. Dit geld krijgen Zevenaar en Rijnwaarden als beloning voor de gemeentelijke herindeling.

Deze subsidie komt uit de pot 'Sterk Bestuur' om robuuste gemeenten te vormen.

Overlast
Een deel van het geld wordt besteed aan een mer-onderzoek naar de doortrekking van de rotonde het Witte Kruis in Babberich naar de snelweg A12. Tenminste als de twee gemeenteraden akkoord gaan met dit voorstel.

Van het knelpunt Witte Kruis hebben vooral de bewoners van de Babberichseweg hinder. Zij zuchten al jaren onder de overlast van zwaar vrachtverkeer van de steenfabrieken in Rijnwaarden en van automobilisten die zich niet aan de maximum snelheid houden.

Glasvezel
De burgemeesters en wethouders van Zevenaar en Rijnwaarden hebben nog vijf andere doelen in gedachten: aanleg van glasvezel op het platteland, verbeteren van het openbaar vervoer en het versterken van het centrum van Zevenaar en van het dorpshart van Lobith. Op het gebied van vrijetijdseconomie willen de twee colleges de cultuurhistorische kwaliteiten een impuls geven en de toeristische infrastructuur versterken.