Volledig scherm
© anp

Deelnemers rouwstoet door het lint: Tielenaar gemolesteerd

TIEL - Een 39-jarige Tielenaar is zaterdagochtend voor de ogen van zijn zoontje in elkaar geslagen door drie mannen. Hij raakte gewond aan zijn gezicht en liep diverse blauwe plekken en kneuzingen op. De mannen zaten in een auto die deel uitmaakte van een rouwstoet.

De man stak met zijn zoon over bij het zebrapad op de Veemarkt ter hoogte van de ABN AMRO-bank, toen de bestuurder van een grijze Audi A3 hen geen voorrang verleende. De man tikte uit frustratie op het dak van de auto, maar dat schoot bij de bestuurder in het verkeerde keelgat.

Schoppen
De automobilist stapte uit, gaf het slachtoffer een duw en een klap in zijn gezicht. Vervolgens stapten de twee andere inzittenden uit de auto en zij schopten de man nog een aantal keren. De politie is nog op zoek naar de drie mannen.

Reconstrueren
Volgens de wet heeft een rouwstoet voorrang bij een zebrapad. Dat geldt overigens alleen als alle auto's in de rouwstoet zijn voorzien van de juiste vlaggen. De politie zoekt om die reden getuigen, om zo het gebeuren te kunnen reconstrueren.

„Maar los van wie er voorrang had, concentreren we ons op de mishandeling", zegt een politiewoordvoerder. „Dat is natuurlijk niet de bedoeling als iemand verkeersregels overtreedt."