Een motoragent in Tiel. Inzet: tekening Delano G.
Volledig scherm
PREMIUM
Een motoragent in Tiel. Inzet: tekening Delano G. © Nicole van den Hout/Raphael Drent

Delano was te groot voor de wijkagent en te klein voor de recherche

Delano G. (21) bouwde als tiener in Tiel een fiks strafblad op met inbraken en straatroven. Hij stond onder toezicht van jeugdreclassering. Toch groeide de jonge rapper door naar de zware criminaliteit. Nu zit hij vast voor het doodschieten van Peter R. de Vries op een zomeravond in druk Amsterdam. 

11 reacties

 • Hendrik Horden

  2 maanden geleden
  @Carel van 't Zand: ik ben het met u eens. Tevens zou ik willen toevoegen dat, ondanks kennelijke personeelstekorten bij het basisteam van de politie De Waarden er ook een top 50 of top 100 zou kunnen worden gemaakt; net zoals Amsterdam al jaren een top 600 heeft. Als je dit soort probleemfiguren continue volgt en hun foute intenties blijft verstoren, dan zullen ze langzamerhand gaan begrijpen dat ze geen succesvolle "criminele loopbaan" meer zullen hebben.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Waar zijn de vaders van dit soort jongens? Er wordt, als je het mij vraagt, teveel van de instanties en de overheid verwacht. En het helpt niet mee dat de overheid zich ook hiernaar gedraagt... Als maar meer pamperen, toezicht houden, theedrinken... en wat helpt het? Niks! Dit soort jongens hebben al vroeg een harde hand nodig die discipline, eigen verantwoordelijkheid en respect afdwingt. Er mogen wat mij betreft wel eens wat meer eisen gesteld gaan worden aan uitkeringen, hulp etc.
 • Björn Grooten

  2 maanden geleden
  Waarschijnlijk zal het snelle geld hem tot deze daad gedreven hebben. Hij heeft al eens in de gevangenis gezeten. Veel mensen verdienen een tweede kans. Die heeft hij duidelijk verspeeld en dan zal er niks anders opzitten dan een levenslange gevangenisstraf.
 • Loetje L

  2 maanden geleden
  Er worden de laatste tijd aan de lopende band levenslange straffen opgelegd dat vind ik in ieder geval een zeer goede ontwikkeling in de rechtspraak deze eencelligen moeten nooit helemaal nooit meer vrij komen.
 • Edenaar

  2 maanden geleden
  Helemaal met Astrid eens…. In Ede is het niet anders met de jongeren helaas
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.