Volledig scherm
© DG

Deur passage en pui chique kledingzaak eruit bij ramkraak Veenendaal

VEENENDAAL - Bij een ramkraak is in de nacht van donderdag op vrijdag zowel de toegangsdeur van passage de Corridor in Veenendaal als de pui van kledingwinkel Nova Zembla eruit gereden. De daders van de kraak hebben in anderhalve minuut zo veel kleding als mogelijk uit de kledingwinkel geroofd.

Volgens bedrijfsleider Chris Dillen van de chique kledingzaak kwam de melding van de kraak rond 03:30 uur binnen.

Dure winterjassen
Op de bewakingsbeelden zag de bedrijfsleider hoe drie mannen in een mum van tijd zijn winkel leegroofden. „In minder dan twee minuten", zegt hij aangeslagen. „Ze namen vooral dure winterjassen mee van ongeveer 800 euro per stuk."

Op diezelfde bewakingsbeelden is te zien dat de daders er in een Audi A6 vandoor gingen.

Open
Om te zorgen dat de politie moeilijk ter plaatse kon komen, hadden de mannen een gestolen auto op de Raadhuisstraat bij het winkelcentrum geparkeerd, vertelt de bedrijfsleider. Hij en zijn team zijn nu hard aan het werk om alles op te ruimen, want de winkel gaat vanmiddag gewoon weer open. „We gaan gewoon door", zegt hij. „We laten ons niet kisten."

Schade
Wat de schade is aan de passage en aan de winkel kon vrijdagochtend nog niet worden gezegd. Volgens de beheerder van de Corridor is het de eerste keer dat een dergelijke kaar daar plaatsvindt.

Volledig scherm
© DG