Het voorlopige ontwerp van de veelbesproken voetgangersbrug van architectenbureau van Ney & Partners.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voorlopige ontwerp van de veelbesproken voetgangersbrug van architectenbureau van Ney & Partners. © Ney & Partners

Deze Nijmeegse brug deugt niet en dat veroorzaakt ophef: op zoek naar de uitweg in een bittere Twitterstorm

NIJMEGEN - Tot in de grachtengordel ontstond #ophef over de nieuwe voetgangersbrug van Nijmegen: rolstoel-onvriendelijk, dus niet ‘inclusief’. Hoe ontplofte de discussie? Slalommen langs het moeras des deugs.

14 reacties

 • Ton Verkerk

  11 maanden geleden
  Wat ik mis in de berichtgeving over de voetgangersbrug is dat in de eerste ontwerpwedstrijd als voorwaarde is opgenomen dat hij wél toegankelijk moet zijn voor rolstoelen. Er zijn misschien belangrijkere situaties te vinden dan deze brug maar wat mij irriteert is dat deze gemeente haar linkse en inclusieve imago laat vallen als het haar goed uitkomt. In Lent worden betaalbare starterswoningen verkocht aan beleggers en hier lappen ze regels aan de laars die ze aan anderen opleggen.
 • Willy Vink

  12 maanden geleden
  Gewoon een takel aan de brug maken is het probleem opgelost en niet duur.
 • Maso Sanne

  12 maanden geleden
  Gevolg van het als maar moeten deugen. Dit komt nu als een boemenrang terug in het linkse bolwerk.
 • Pedro Kantor

  12 maanden geleden
  Het probleem met Twitter en twitter storms is dat het medium TOTAAL NIET REPRESENTATIEF IS! Politici zoals Mark 'Hier heb ik geen herinnering aan' Rutte en de media staren zich er blind op, maar hooguit 20% van de bevolking gebruikt het, en hooguit maar 10% daarvan echt intensief. Dus zit iedereen zich blind te staren op een twitterstorm die hooguit maar 2% van de bevolking vertegenwoordigt. En die 2% is vaak nog het meest extremistische deel ook. De wereld zou zoveel beter zijn zonder Twitter.
 • Jessica Berends

  12 maanden geleden
  Nijmeegse linkse politici staan altijd vooraan om iedereen die in hun ogen niet 'deugt' de les te lezen. En dan komen ze zelf met deze brug. Hoogmoed komt voor de val.