Dankzij de wespendief komen er geen windmolens op de Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Dankzij de wespendief komen er geen windmolens op de Veluwe. © Foto internet

Deze roofvogel kan niet alleen windmolens maar ook zonneparken tegenhouden op de Veluwe

ARNHEM / RENKUM - Frustreert de wespendief na de bouw van windmolens nu ook de komst van zonneparken op de Veluwe? Het bedrijf Chint Solar Nederland wil op landbouwpercelen op landgoed Quadenoord bij Renkum een zonnepark aanleggen. Maar het provinciebestuur wil geen vergunning geven. De reden? De wespendief. 

22 reacties

 • W. Loeffen

  3 maanden geleden
  @Nicky Jansen. Ik heb geen last van al die dieren. Wel van mensen die dieren, mensen, meningen, gevoelens, milieu, klimaat, overlast, ed op de meerderheid willen opdringen.
 • Nicky Jansen

  3 maanden geleden
  @W. Loeffen: ik heb geen last van wolven, wel van schapen en blatende herders en van moeflons, en dan vooral van de mensen die er op jagen. #TeamWolf
 • Nicky Jansen

  3 maanden geleden
  B. Wanders: helemaal eens, kernenergie heeft de toekomst. Ik heb geen kinderen dus wat kan mij het schelen. Ook jouw kinderen interesseren me niet, als ik er maar warmpjes bij zit de komende 40 jaar. De problemen komen waarschijnlijk pas daarna, prima wat mij betreft. Toch?
 • W. Loeffen

  3 maanden geleden
  J. Zomers. Moeflons en schapen hebben last van de wolf. En wat je tweede opmerking betreft, IEDEREEN, mens en dier, heeft daar hinder van.
 • B Wanders

  3 maanden geleden
  Geweldig 👏👏 weersafhankelijke energie = Onzin. Kerncentrale neerzetten aub zsm
 1. Natuurorganisaties: strooi windmolens niet als confetti over de Veluwe
  PREMIUM

  Natuurorga­ni­sa­ties: strooi windmolens niet als confetti over de Veluwe

  Plaats windmolens in groepjes op een beperkt aantal aangewezen plekken op de Veluwe. Natuurorganisaties als IVN, Natuur en Milieu Gelderland en Natuurmonumenten reageren hiermee op recent onderzoek waaruit blijkt dat plaatsing van windmolens op en rond de Veluwe funest is voor de wespendief. De wespendief kan gezien worden als symbool-soort: als het slecht gaat met deze soort, gaat het slecht met de natuur in brede zin.