Volledig scherm
PREMIUM
© Aloys Oosterwijk

Die behaarde billen, gingen die wel echt in dat gezicht?

Militairen SchaarsbergenARNHEM - De eerste dag in het proces tegen vijf (oud-)militairen van de Oranjekazerne in Schaarsbergen, die er van worden verdacht in 2013 drie collega's te hebben bedreigd, mishandeld en aangerand, was er één van de onsmakelijke details. Maar of al de genoemde incidenten echt hebben plaatsgevonden? Een welles-nietesspel in de rechtbank.

‘Toen trok die soldaat zijn broek naar beneden en kwam hij met z’n behaarde balzak en kont op mij zitten en ging heen en weer.’ Het zijn de woorden van een militair, uitgesproken door de rechter, gisteren in Arnhem. Het moet zich allemaal hebben afgespeeld in maart 2013, op oefening in Duitsland.

Eén van de slachtoffers verklaart later - in 2017 pas - hoe hij door twee collega's klem wordt gehouden, en het achterwerk van een derde militair in z'n gezicht gedrukt krijgt. Volkomen onwenselijk en ontoelaatbaar, zo vinden hij en twee andere slachtoffers nu.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.