Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst, directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst, directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. © archieffoto Gerard Vrakking

Directeur De Hoge Veluwe wil dat afschieten van wolf mogelijk wordt

,,We zijn voor wolven, maar niet op alle plaatsen’’, zegt Seger Emmanuel baron van Voorst tot Voorst. De directeur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe wil daarom dat de wolf van de lijst van beschermde diersoorten wordt gehaald, ,,zodat gecontroleerd beheer mogelijk is.’’ Hij is daarvoor in Europa aan het lobbyen. 

De discussie over wolven in Nederland is gekaapt door een kleine groep mensen die makkelijk praten heeft, zegt de directeur van De Hoge Veluwe.

,,Ze hebben maar één doel: dat de wolf terugkeert in Nederland. Ze hangen een eenzijdig verhaal op, maar zitten zelf niet met de gevolgen omdat ze geen grond bezitten.’’

Van Voorst tot Voorst spreekt ook als landeigenaar; hij woont op landgoed Den Alerdinck II in Laag Zuthem, onder de rook van Zwolle.  Hij vindt steun voor zijn lobby bij de European Landowners Organisation in Brussel. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.