Is dit Dirk De Wachter of Nick Cave? Dit is Cave, maar de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter lijkt - ook qua temperament - veel op hem. Althans, dat schrijft Thomas Verbogt.
Volledig scherm
PREMIUM
Is dit Dirk De Wachter of Nick Cave? Dit is Cave, maar de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter lijkt - ook qua temperament - veel op hem. Althans, dat schrijft Thomas Verbogt. © EPA

Dirk ‘Cave’ De Wachter over het onvermogen met onszelf op te schieten

COLUMNAangenaam nuttig was het eergisteren langs het praatprogramma van Eva Jinek te scheren en te blijven hangen bij de Vlaamse psychiater Dirk De Wachter. Ook qua temperament lijkt hij op een broer van Nick Cave.

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt is columnist bij De Gelderlander. In zijn dagelijkse mijmeringen verwondert hij zich over het alledaagse. In 2017 vierde Thomas zijn 25-jarig jubileum bij deze krant.
Klik voor eerdere columns

De psychiater had het over geluk en ongeluk, zijn specialisme. En nu speciaal in verband met de vakantie. Daar beginnen we immers met hoge verwachtingen aan en als die verwachtingen dan gedwarsboomd worden, komen we gebroken terug. 

Hij zei het niet in die woorden, maar dat maak ik ervan, wat komt doordat ik deze dagen veel mensen over hun vakantie hoor praten, bijvoorbeeld op de sportschool. Ze hebben elkaar een tijdje niet gezien en doen dan verslag waarin ik soms een paar keer achter elkaar het woord ‘heerlijk’ hoor. En een paar keer ‘heerlijk’ roept bij mij waakzaamheid op. 

Wat ook ernstig kan zijn: ,,De kinderen hebben in ieder geval genoten.” En dan gaan ze opsommen wat er allemaal voor de kinderen was, meestal erg veel, zo veel dat er weinig overblijft voor de niet-kinderen.

De Vlaamse psychiater zei dat hij mensen (patiënten) steeds vaker adviseert lekker thuis te blijven. In eigen tuin. Maar als je geen tuin hebt, valt dat natuurlijk niet mee. Maar binnenshuis is ook veel te beleven. Als ik buitenshuis ben, hoeft niet eens ver weg te zijn, voel ik dikwijls een diep verlangen naar binnenshuis. Maar dat heeft niet iedereen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.