Volledig scherm
© DG

Dispuut mag niet meer feesten in eigen pand na studentenrel

NIJMEGEN - Dispuut Durendal, een vriendenclub van studenten in Nijmegen, mag geen grootschalige feesten meer geven in de eigen woonpanden aan de Staringstraat in Nijmegen. Dat krijgen de dispuutleden binnenkort te horen van verhuurder SSH&.

Half oktober liep een festiviteit om het 80-jarig bestaan te vieren met ruim 200 bezoekers uit de hand. De politie maande de studenten herhaaldelijk tevergeefs tot rust en ging midden in de nacht tot ontruiming over.

Eigen feestzaal
„We hebben niets tegen feesten, maar bij een dergelijke schaal was het verstandiger geweest om dit in een daartoe geëigende feestzaal te houden. Bijvoorbeeld die van studentenvereniging Carolus Magnus. Dan hadden omwonenden minder overlast en ellende te verduren gehad", zegt SSH&-manager Vincent Buitenhuis.

Stevig gesprek
De vijftien dispuutleden kunnen rekenen op een stevig gesprek waarin nieuwe afspraken over gedragsregels aan de orde komen. Bij het studentenfeest koneen hele straat tot 04.00uur 's nachtsmeegenieten van harde muziek en geschreeuw. Buitenhuis:„Het zal geen geheim zijn dat wij geschrokken zijn. We vinden dat onze huurders meer respect moeten tonen naar hun omgeving. Het kan niet dat een bevel van de politie om het rustiger aan te doen, keihard wordt genegeerd."

Huuropzegging
De manager vindt het te ver gaan om de dispuutleden die aan de Staringstraat wonen, tot huuropzegging te dwingen. „Zo ver reikt de macht ook niet van een verhuurder." De nieuwe gedragsregels worden niet vastgelegd in een document. „De ervaring is dat na een goed gesprek huurders zich goed gedragen. Daar vertrouw ik nu ook op."

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo