Volledig scherm
Schets van distributiecentrum Waddinxveen, waarvan een kopie op Park 15 in Oosterhout gebouwd gaat worden.

Distributiecentrum Lidl op Park 15 toch in drie tinten grijs

OOSTERHOUT - Het Lidl-distributiecentrum op Park 15 krijgt een gevel die bestaat uit panelen in drie tinten grijs.Het supermarktbedrijf stemt derhalve alsnog in met het verzoek van de Overbetuwse welstandscommissie.

Lidl moet nu alleen nog wachten op een milieuvergunning van de gemeente Overbetuwe. Die wordt in december verwacht, zodat rond de jaarwisseling de bouw kan beginnen.

500 bij 100 meter
Op het megabedrijventerrein Park 15 gaat Lidl een distributieloods van ongeveer 500 bij 100 meter groot bouwen. Die komt pal naast de al bijna afgebouwde distributiehal van Nabuurs te staan, van waaruit Heinz, Mars en Nutricia voedingsmiddelen laat uitrijden.

Drie kleuren
Omdat de Lidlhal ook 'strekkend langs de A15' komt, wilde de Overbetuwse welstandscommissie niet instemmen met het voorstel om de gevel van één donkere kleur te voorzien. De suggestie om liggende panelen in drie kleuren te maken – zoals ook Nabuurs doet – werd eerst niet door Lidl omarmd. Maar omdat in Waddinxveen eenzelfde soort hal verrijst, is het bedrijf nu toch akkoord.

Bij Lidl komen naar verwachting een kleine 250 arbeidsplaatsen.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
50'
0-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
49'
0-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
16:45
PSVPSV
away logo