Jeuken
Volledig scherm
PREMIUM
Jeuken © Korneel jeuken

Dit is Nederland: je mag wel 15 hagedissen doodrijden, maar geen 16

ontstane situatiesSoms kan achter een klein krantenbericht een wereld liggen vol Nederlandse maakbaarheidswaanzin. Deze week meldde deze krant: ‘Ook in 2021 zijn er op het fietspad in de Spoorkuil in Groesbeek te veel zandhagedissen doodgereden. Er werden 42 zandhagedissen overreden. 

11 reacties

 • Michiel Fiskers

  4 maanden geleden
  Tijd voor een zandhagedissentunnel onder het fietspad. Daar is vast wel geld voor in dit land.
 • Japie lamers

  4 maanden geleden
  Wat een onzin. Die fietspaden zijn er toch voor om er over heen te fietsen. We moeten ophouden met dat gejammer over de natuur. Als er zoveel hagedissen worden plat gereden is dat een teken dat er zoveel zijn. Dus hoe meer plat hoe meer er zijn.
 • Mark Pier

  4 maanden geleden
  Jessica Berends, lekker gemakkelijk om reageerders aan te spreken op hun grammaticale vaardigheden. Niet iedereen is even goed in taal. En de natuur van Zweden vergelijken met de Nederlandse natuur slaat helemaal nergens op. Qua oppervlakte totaal niet naar elkaar te leggen.
 • jan willems

  4 maanden geleden
  Nee Peter lees maar een keer de goede site, In de volkmond ja maar als je maar 466 gram krijgt kun je niet terug gaan om gelijk te halen want wettelijk is een pond er niet meer en ook nooit 500 gram geweest en over die andere 3 dingen hoor ik je niet.
 • Jan-peter Kerstens

  4 maanden geleden
  Ja natuurlijk ff wielrenners haten, want dat zijn de duivels van de openbare ruimte. Maargoed als je je het lot van de zandhagedis aantrekt, dan moet je eens bedenken wat er gebeurd als door de spoorkuil miniaal elk uur weer een trein gaat rijden, zoals enkele zielen in Kleve en Nijmegen hebben bedacht.
 1. Jan Boskamp na drama kleinzoon: ‘Voetbal is een goede afleiding, maar voor persoonlijk verdriet werkt het niet’
  PREMIUM
  Groot interview

  Jan Boskamp na drama kleinzoon: ‘Voetbal is een goede afleiding, maar voor persoon­lijk verdriet werkt het niet’

  Jan Boskamp (73) krabbelt langzaam overeind. In november vorig jaar stapte zijn kleinzoon van 19 uit het leven. Na de dood van zijn vrouw Jenny een tweede grote schok in het leven van de voormalig middenvelder van Feyenoord, RWDM en Oranje. Hugo Camps, analist van de Belgische krant Het Laatste Nieuws, zocht de geliefde voetbalanalist op voor een openhartig gesprek.