Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Dit moet je weten over de mestblunder van Schouten

Nederland heeft grote fouten gemaakt bij het verstrekken van fosfaatrechten aan Nederlandse melkveehouderijen. Honderden boeren stellen dat zij hierdoor in hun voortbestaan worden bedreigd. De minister ontkent pertinent dat dit het gevolg van de fouten is.

7 reacties

 • J. Niewold

  4 jaar geleden
  Laat deze minister eerst weer eens teruggaan met all haar ambtenaren naar de lagere school.Misschien dat ze dan nu wel kan leren rekenen.Want wanneer er 17000 melkveebedrijven zijn hoe kan het dan dat er 22000 fosfaatrechten worden verdeeld.
 • Duivelshuis

  4 jaar geleden
  Ja. Heb de Nederlandse overheid niet hoog zitten maar dat weten ze. Maar.. als diezelfde overheid het heerlijk vind om te bukken voor het monster genaamd 'EU' (toekomstige baantje, pluch, ons kent ons) gaat het nooit goed komen dankzij die opgelegde onzin uit Brussel. Ik gok dat Juncker nog nooit een koe van dichtbij gezien heeft. En in melk zit geen alcohol, dus dat kent 'ie ook niet :-) Oftewel: Nexit, EEG en we zijn weer zinnig bezig.
 • Kleinnagelbrink

  4 jaar geleden
  Als je een vergunning krijgt voor een stal dan weet toch de overheid dat je daar koeien inzet? 
 • Nijhuis

  4 jaar geleden
  Dit is weer typisch Nederland maar de grootste humor is dat een boeren dochter het verschil niet weet 
 • Dwars

  4 jaar geleden
  Boeren waren al ruim voor het afschaffen van de melkquota aan het bouwen voor meer koeien. Meer koeien is meer mest dat wist men van te voren. En dan nu lopen janken dat ze failliet gaan, ze hebben dit zelf over zich afgeroepen. Slimme boeren hebben hun onnodig verkregen rechten snel door verkocht aan de sukkels.