Dit vinden Gelderlander-lezers van Avatar

Wat vindt u?Van 'mijn beste beslissing ooit' tot 'een gevaarlijke sektarische groepering'. De meningen over de zelfontplooiingscursus Avatar zijn verdeeld. Maar het overgrote deel van de Gelderlander-lezers dat reageerde op de oproep Avatar-ervaringen te delen, zijn positief tot zeer positief.

Avatar Scholen Wizard Schoolleiding
Volledig scherm
Avatar Scholen Wizard Schoolleiding © Thinkstock/Beeldbewerking AD

De laatste maanden staat het van oorsprong Amerikaanse Avatar in een negatief daglicht, na verschillende publicaties in landelijke media. De meer dan 10.000 Nederlanders die inmiddels een of meer cursussen hebben gevolgd zijn volgens critici leden van een sektarische beweging en niet goed wijs dat ze tot soms wel vijftienduizend euro neerleggen om onder begeleiding aan jezelf te werken. Dat de oprichter afkomstig is uit de omstreden Scientology-kerk doet de beeldvorming ook geen goed. Deelnemers zouden worden gehersenspoeld en ervan overtuigd zijn dat ze ernstige ziektes kunnen genezen. 

Na een interview met een Avatar-aanhangster en een oproep ontving de redactie meer dan vijftig reacties. Hieronder een greep daaruit.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.