Volledig scherm
Annelies de Vries. Foto: Herman Stöver

Dochter van Wageningse vrouw zit opgesloten in ver islamitisch land

WAGENINGEN - De dochter van Annelies de Vries in Wageningen woont met haar moslimechtgenoot in een ver islamitisch land.Ze kan geen Nederlands paspoort krijgen voor haar kinderen die ook de Nederlandse nationaliteit hebben.

Voor de aanvraag van een Nederlands paspoort moet de vader, die in de loop der jarensteeds fundamentalistischer is geworden, toestemming geven. Dat doet hij niet. Ook houdt hij de paspoorten van het betreffende land van de kinderen achter slot en grendel. Zo kan hij verhinderen dat de dochter met allebei haar kinderen op reis gaat.

Meer onderzoek
Moeder De Vries vindt dat de Nederlandse ambassade in vergelijkbare situaties als waarin haar dochter verkeert veel meer kan doen. „Ze zouden na enig onderzoek kunnen beslissen om paspoorten te verstrekken zonder toestemming van de man. Ik heb hierover een verzoek ingediend bij Tweede Kamerleden die deze kwestie in portefeuille hebben. Ik heb van geen van de Kamerleden antwoord gekregen", zegt De Vries verbaasd. „Misschien worden ze wat communicatiever, nu de verkiezingen eraan komen. Ik hoop het van harte."

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander van maandag 31 oktober of in onze e-paper.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo