Exterieur MBORijnland, de school waar Wessel op zat.
Volledig scherm
Exterieur MBORijnland, de school waar Wessel op zat. © AD

Dode bij geweld Delft is zoon van politie-agent

De 18-jarige Zoetermeerder die gisterochtend op de stoep van het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer zwaargewond werd aangetroffen en in datzelfde ziekenhuis is overleden, is de zoon van een politie-agent. Vermoedelijk is de jongen het slachtoffer van kogels die maandagochtend in Delft zijn afgevuurd door een collega van zijn vader.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of deze jongen met een handlanger eerder die maandagochtend in de Breestraat in Delft zwaaide met een pistool. In de Delftse straat, zo meldde het OM, stopte gisterochtend rond 05.00 uur een scooter met daarop twee mensen. Een van hen stapte af en richtte vermoedelijk een vuurwapen op coffeeshop The Game, die al vaker is beschoten.

Een agent, die in een onherkenbare politieauto surveilleerde, besloot in te grijpen en schoot op de verdachten. Het is niet duidelijk of zij werden geraakt. Het duo vluchtte op een scooter. Later werd er een scooter bij de Reineveldbrug in Delft gevonden.

Om 05.45 uur werd de 18-jarige Wessel op de stoep van het LangeLand ziekenhuis in Zoetermeer neergelegd. Hij werd gereanimeerd, maar dat mocht niet baten.

Bedroefd

Quote

Ik ken ook de ouders, ik heb zeer met hen te doen. Zijn vader is nota bene zelf politie-agent

Marcel Ramlal

De Zoetermeerse rijschoolhouder Marcel Ramlal is bedroefd over de dood van zijn leerling Wessel. ,,Dit is bijzonder triest. Ik ken ook de ouders, ik heb  zeer met hen te doen. Zijn vader is nota bene zelf politie-agent. De kinderen hebben allemaal les bij mij gehad. Wessel was tijdelijk gestopt, in verband met drukte op school. Maar vorige week kwam ik hem toevallig tegen en vertelde hij dat hij snel een afspraak zou maken om weer te beginnen met rijlessen.’’

Ramlal kent hem als een ‘gezellige’ jongen, net zoals de andere leden van het gezin, dat woonachtig is in een rijtjeshuis in de Zoetermeerse wijk Seghwaert. ,,Ik heb alle verhalen over het geweld in Delft uiteraard gelezen. Ik had dit niet achter hem gezocht. Maar wellicht is hij hier gewoon per ongeluk in verzeild geraakt.’’

Identiteit

Wessel overleden door schotwond.
Volledig scherm
Wessel overleden door schotwond. © Snapchat

De dood van de tiener heeft veel losgemaakt bij personeel en leerlingen van mboRijnland. Zijn vrienden hoefden vandaag niet naar school om ze gelegenheid te geven hun verdriet te verwerken.

De klassenleraar vertelde vanochtend het nieuws aan zijn klas. Op sociale media ging op dat moment al het bericht rond dat Wessel de jongen was die bij de schietpartij in Delft was betrokken.

Sommige leerlingen van de school bleken tijdens de pauze nog niet op de hoogte van zijn identiteit. Anderen wilden niks kwijt uit respect voor familie en vrienden. Een enkeling wilde zijn herinneringen wel delen. ,,Ik kende hem van het het introductiekamp voor eerstejaars, waar hij de trainer assisteerde. Een aardige gozer, we konden goed over voetbal praten.’’

Een lieve, aardige jongen omschreef een leerling hem buiten het hek van de school. ,,Hij had alleen niet heel lieve vrienden. Als hij alleen was, groette ik hem maar als hij met zijn vrienden was hield ik liever afstand.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.