Volledig scherm
Het balkon van de woning is afgeschermd met een wit doek. © DG

Dode man in Cuijkse woning door misdrijf om het leven gekomen

CUIJK - De dode man die zondagmiddag om 14.00 uur in een woning aan de Parallelweg in Cuijk werd aangetroffen, blijkt door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Dat meldt de politie maandagmiddag.

De politie zegt dat de identiteit van het slachtoffer nog officieel moet worden vastgesteld, maar ze houdt er rekening mee dat het om de bewoner van het appartement gaat.

Lang
Wat de politie heeft aangetroffen waardoor ze nu van een misdrijf uitgaat wil ze niet zeggen. Dat het ruim 24 uur onduidelijk was of het om een misdrijf ging is niet vreemd, zegt een politiewoordvoerder. „Soms duurt dat zo lang voordat er iets gevonden wordt dat uitsluitsel geeft."

Verontrust
Zondagmiddag meldde de familie van de bewoner zich bij de politie omdat ze al langere tijd niets meer van hem vernomen had. Agenten hebben na diverse malen aanbellen de deur geforceerd. In de woning troffen zij het lichaam van de man aan.

Technisch onderzoek
De politie heeft vervolgens een groot onderzoek opgestart. Daarbij werd technisch onderzoek verricht in de woning en aan het lichaam.

Politielinten
Maandagmiddag stond er nog een politieauto bij de woning. De politielinten zijn weg, er hangt alleen nog een wit doek voor het balkon. De parkeerplaats bij het station was gedeeltelijk afgesloten, maar is nu weer vrij.

De politie heeft een Team Grootschalig Opsporing (TGO) opgericht. Er werken 20 rechercheurs aan de zaak.