Ontploffende bommen bij de eerste luchtaanval op het Looveer tijdens de Slag om Arnhem op 17 september 1944. Aanval net na 11:30 uur, met 3 vliegtuigen van de Amerikaanse 96 bombgroup. De inslagfoto's zijn ontdekt door onderzoeker Antoon Meijers, auteur van het boek 'They were all over the Sky, een kroniek over de Amerikaanse bombardementen tijdens Operatie Market Garden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ontploffende bommen bij de eerste luchtaanval op het Looveer tijdens de Slag om Arnhem op 17 september 1944. Aanval net na 11:30 uur, met 3 vliegtuigen van de Amerikaanse 96 bombgroup. De inslagfoto's zijn ontdekt door onderzoeker Antoon Meijers, auteur van het boek 'They were all over the Sky, een kroniek over de Amerikaanse bombardementen tijdens Operatie Market Garden. © National Archives College Park, Maryland, USA

Dodelijke luchtaanval op Looveer tijdens Slag om Arnhem duikt op in geallieerde gevechtsopnamen

ARNHEM - Er zijn beelden opgedoken van drie verwoestende bombardementen op het Looveer bij Huissen tijdens de Slag om Arnhem. Het gaat om geallieerde gevechtsopnamen die vanuit de lucht zijn gemaakt. 

1 reactie

  • M. v.d. Kaa

    1 jaar geleden
    RPTJ, besef je even wat "geavanceerd" was in die tijd. Het was oorlog, iedereen waagde zijn leven om Europa te bevrijden en dat met de technieken uit die tijd. Het is verschrikkelijk dat dit gebeurde, laten we dat voorop stellen. Maar jouw opmerking is onder de gordel en bijzonder onnodig.