Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images/EyeEm

Doe je verhaal, als je iemand vreselijk mist

oproepHet gevoel van missen kent bijna iedereen wel. De een mist een dierbare die is overleden, de ander mist zijn een kind dat in Australië is gaan wonen. Of het contact met een uit het oog verloren vriend. 

 1. ‘Als ik thuiskom, roep ik: ‘Jongens, ik ben er weer’. Maar ik krijg natuurlijk geen antwoord’
  PREMIUM
  Ik mis je

  ‘Als ik thuiskom, roep ik: ‘Jongens, ik ben er weer’. Maar ik krijg natuurlijk geen antwoord’

  ,,Voor deze keer zou de rubriek eigenlijk Ik mis jullie moeten heten. Want ik heb begin vorig jaar binnen twee maanden de twee mensen verloren die mij het meest dierbaar waren. Mijn tweelingbroer Mark stierf op 1 maart, mijn moeder Anneke Cohen Rodrigues op 30 april. Daardoor kreeg het drie-eenheids-portret dat Paula Mathijssen van ons heeft gemaakt een waarde die ik nooit had kunnen inschatten”, zegt Mike Peters (51) uit Zevenaar.
 2. Jacqueline verloor haar soulmate: ‘Onze laatste maanden waren een proces vol grote schoonheid’
  PREMIUM
  Ik mis je

  Jacqueline verloor haar soulmate: ‘Onze laatste maanden waren een proces vol grote schoonheid’

  ,,Harry en ik waren echte soulmates. Sinds 1985 hebben we onze passies gedeeld. Sport, de tuin, trektochten, werk. Hij was socioloog, ik ben andragoog. Na zijn overlijden heb ik Harry’s levenswerk voortgezet. Met hem op een schouder heb ik in 2021 het schrijven van de vijftiende druk van zijn Praktijkboek sociologie voor mijn rekening genomen. Harry had mij dat gevraagd op zijn ziekbed. Ik had al aan eerdere uitgaven meegewerkt”, zegt Jacqueline Konings (71) uit Molenhoek over haar man Harry Hendrix die op 12 mei 2019, 78 jaar oud, overleden is.