Volledig scherm
Mevrouw Willie Roseboom-Boeman koestert warme herinneringen aan haar uitzending als kind naar Denemarken. © Jan van den Brink

Doesburgse (83) legt uitzending naar Denemarken in 1945 vast

DOESBURG - De Doesburgse Willie Roseboom-Boegman heeft haar jeugdherinneringen aan haar uitzending in 1945-1946 naar Denemarken laten vastleggen. „Zodat het verhaal bewaard blijft."

Denemarken is belangrijk in haar leven.Mevrouw Roseboom is er vaak geweest. Het is het land waar zij als 11-jarige samen met nog 21 andere Doesburgse kinderen naar uitgezonden werd om aan te sterken.

Boek
Haar jeugdherinneringen staan in het boekje De wonderlijke reis, dat Corrie Dekker van het Team Levensboeken Doesburg voor haar opschreef. De 83-jarigeWillie Roseboom wilde dat zo'n boekje op het streekarchief en op het stadhuis zou komen. „Sommige mensen willen, wellicht uit schaamte, voor de goegemeente niet meer weten dat ze erbij waren", zegt ze.

Naar de burgemeester
„Ik wil dat het verhaal bewaard blijft. Ik vertelde een kennis dat ik het boekje in de brievenbus van het stadhuis wilde stoppen. Dat is blijkbaar bekend geworden, want de secretaresse van de burgemeester belde ineens: 'in de brievenbus stoppen? Dat gaat zo maar niet. Toen moest ik ermee naar de burgemeester."

Lees het hele interview met mevrouw Roseboom in De Gelderlander, editie Liemers van donderdag, of via onze e-paper.