Volledig scherm
Oranje leeuwin Danielle van de Donk in duel met de Zweedse Caroline Seger. © Pro Shots

Doetinchem is blij met 'toploting' EK vrouwenvoetbal

DOETINCHEM - Doetinchem is verguld met de loting van het EK vrouwenvoetbal van 2017. Met België, Zweden, Spanje en Italië komen er volgend jaar enkele toplanden in actie op De Vijverberg.

Een veel mooier scenario had de organisatie van de wedstrijden in Doetinchem zich niet kunnen wensen. Met Denemarken-België staat er tijdens de openingsdag van het toernooi (zondag 16 juli) meteen een fraai affiche op het programma.

Zuiderburen
„Twee landen die dichtbij Nederland liggen. Een toploting. We denken dat er veel supporters de grens oversteken en De Vijverberg straks lekker vol zit”, kijkt projectleider Anne Garretsen vooruit. De andere drie poulewedstrijden die in het stadion van De Graafschap worden afgewerkt, zijn Spanje-Portugal (19 juli), IJsland-Zwitserland (22 juli) en Zweden-Italië (25 juli).

Kwartfinale
Voor de loting stond al vast dat het Nederlands vrouwenteam tijdens de poulefase niet op De Vijverberg zal spelen. Toch mag Doetinchem dromen van de komst van de Oranje leeuwinnen, maar dan moet de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan wel groepswinnaar worden. Lukt dat, dan speelt Oranje op zaterdag 29 juli in Doetinchem de kwartfinale.

Spektakel
„Het belooft een spektakel te worden", aldus Garretsen, die veel animo vanuit de Achterhoek verwacht. „Mensen kunnen al vanaf 40 euro alle vijf de wedstrijden op De Vijverberg bijwonen."