Volledig scherm
Er is de afgelopen jaren veel aan het spoor gewerkt in de Achterhoek, zoals hier bij station Doetinchem. Foto: Bart Harmsen

Doetinchem wil sneldienst per trein naar Arnhem

DOETINCHEM - Doetinchem wil een sneldienst per trein naar Arnhem. Wethouder Peter Drenth (verkeer) spreekt over een trein die op het traject Doetinchem - Arnhem alleen op de stations in Didam en Zevenaar stopt. Dankzij de sneldienst zouden reizigers in ongeveer twintig minuten in Arnhem zijn.

Mobiliteit, waaronder goed openbaar vervoer, is volgens Drenth 'de achilleshiel voor goed wonen en werken in de Achterhoek', vooral vanwege de krimp. „We zijn voor allerlei voorzieningen steeds meer aangewezen op de steden."

Dubbel spoor
Het is voor de komst van een sneldienst volgens Drenth wel van essentieel belang dat het dubbel spoor wordt doorgetrokken tot Doetinchem. Er ligt nu dubbel spoor van Arnhem tot Zevenaar. Een spoorverdubbeling tussen Zevenaar en Didam wordt aangelegd. Verdubbeling van het spoor tussen Didam en Doetinchem kost volgens Drenth 60 à 70 miljoen euro. „Het rijk zou dat moeten betalen."