Volledig scherm
De kaart waarop de politie onder meer wordt uitgemaakt voor 'NSB-varkens'. © Politie

Doetinchemse agenten zijn 'NSB varkens' en 'Nazi zwijnen'

DOETINCHEM - Met 'Proost op het nieuwe jaar' begint de ansichtkaart die is bezorgd op het politiebureau in Doetinchem nog vriendelijk. Maar daarna gaat de anonieme schrijver helemaal los met beledigingen.

Die lijken gericht aan een agente uit het team, aangezien er onder meer 'Vies wijf', 'Stront wijf' en 'Kut wijf' staat. „Wij vermoeden inderdaad dat het aan één van onze agenten is gericht, maar we weten niet aan wie”, zegt de Doetinchemse hoofdagent Hijink.

Grover

De beledigingen zijn ook algemener én grover. Zo staat achterop het kaartje verder 'Nazi zwijnen' en 'NSB varkens', aansluitend op de twee etende varkens op de voorkant. Maar daarmee zijn de beledigingen nog niet voorbij, want ook 'Waffen SS', Vieze vette koe' en 'Mongolen' komen voorbij, zo blijkt uit het bericht dat de politie Doetinchem woensdag op Facebook heeft gezet..

Handschrift

Volgens Hijink worden dergelijke kaarten om de paar maanden bezorgd op het bureau. „Eigenlijk elke keer na een feestdag, zoals Pasen of Kerst.” Het handschrift op de kaarten is steeds hetzelfde, de beledigingen zijn dat ook. De kaarten komen met de normale post mee en zijn gericht aan 'Politie Doetinchem'.

Boos

Hijink: „We beseffen dat wij met ons werk geen vrienden maken en mensen soms boos zijn op ons. Daarom hebben we er eerder geen aandacht aan besteed. Maar omdat de kaarten bij herhaling worden bezorgd, hebben we het nu op Facebook gezet.”

Onderzoek

Hijink hoopt dat de anonieme schrijver daarvan schrikt en stopt met het sturen van kaarten.  „Gebeurt dat niet, dan gaan wij een onderzoek beginnen. Want deze beledigingen kunnen wij niet langer accepteren.”

Er zijn overigens nog geen aanwijzingen over wie de kaarten heeft verstuurd.

Live Voetbal

home logo FeyenoordFEY
59'
1-1
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
61'
2-0
FC UtrechtUTR
away logo
home logo sc HeerenveenHEE
16:45
VitesseVIT
away logo
home logo PSVPSV
EINDE
3-0
Heracles AlmeloHER
away logo