Volledig scherm
De Doetinchemse goochelaar Peter Eggink schuift binnenkort aan voor een lunch met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. © Jan van den Brink

Doetinchemse goochelaar luncht met Willem-Alexander en Máxima

DOETINCHEM - Het winnen van een Merlin is voor de Doetinchemse goochelaar Peter Egginkniet onopgemerkt gebleven. Hij mag op bezoek bij Koning Willem-Alexander en koningin Máxima.

Eggink is uitgenodigd voor een lunch met het koninklijke echtpaar op paleis Noordeinde. Afgelopen zomer werd Egginkin New York een Merlin toegekend, de hoogste onderscheiding die een goochelaar kan krijgen. Eggink is vooral actief als bedenker van nieuwe trucs voor andere goochelaars.

Grap
„Toen ik de brief opraapte, dacht ik eerst dat het een grap was. Maandagochtend belde ik om de afspraak te bevestigen en bleek dat het allemaal authentiek was."

Instructies
Eggink noemt het 'grappig' en 'hartstikke leuk' dat hij is uitgenodigd door de koning en de koningin. Instructies over hoe hij zich moet gedragen als hij met het hoogste echtpaar van Nederland luncht, heeft hij (nog) niet gehad. „Ik verwacht dat het vrij informeel is. Waarschijnlijk is er een rouleersysteem, waarbij iedereen even met de koning en de koningin praat. Ik zal ze zeker ook een van mijn trucs laten zien. Of ik het horloge van de koning ga inpikken? Ik denk dat ik dan het paleis niet meer uitkom, haha!"

Meer over de bijzondere uitnodiging in de Gelderlander van dinsdag 18 oktober, editie Achterhoek, of in de e-paper.