Volledig scherm
Oud-voorzitter Bud Joosten en huidig voorzitter Hans Wassink van De Riensplitsers. © Rolf Hensen

Doornenburg wil carnaval niet kwijt

DOORNENBURG - Het carnaval in Doornenburg is nog niet ter ziele, ook al gooit het bestuur van CV De Riensplitsers het bijltje er bij neer.

Tijdens een rondetafelgesprek tussen de Riensplitsers, de dorpscontactpersonen en een aantal belangstellenden is gebleken dat Doornenburg het carnaval niet helemaal kwijt wil.

Vrijwilligers
Enkele vrijwilligers hebben zich aangemeldom het jeugdcarnaval 2017 te organiseren. Ook de carnavalsoptocht gaat volgend jaar door, maar wordt wel verschoven naar zaterdagmiddag. De deelnemers krijgen zo de kans om op zondag elders aan de optocht mee te doen.

Werkgroepen
Hoe dit organisatorisch en financieel geregeld wordt, is nog onderwerp van gesprek. Het bestuur van de Riensplitsers stopt er juist mee,omdat er de laatste jaren steeds minder geld binnen kwam voor het organiseren van de carnavalsavonden. Om daar een oplossing voor te vinden, worden enkele werkgroepen geformeerd.

Komende donderdag houdt carnavalsvereniging De Riensplitsers een informatieavond in het Schuttersgebouw om de voortgang te bespreken.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
2-3
ExcelsiorEXC
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
2-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Willem IIWIL
EINDE
1-1
FC GroningenGRO
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
RUST
0-1
PSVPSV
away logo