Dagmar Heikens
Volledig scherm
PREMIUM
© Dagmar Heikens

Drie wolven vermist: ‘In Nederland zijn mensen met intense wolvenhaat’

Drie rondzwervende wolven die talloze schapen hebben doodgebeten - onder meer op Kampereiland - zijn op mysterieuze wijze verdwenen. De Zoogdierenvereniging en wolven-expert Martin Drenthen sluiten een moedwillige drievoudige moord niet uit. Jagers en boeren ontkennen in alle toonaarden. 

18 reacties

 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  Jammer genoeg heeft de mens zichzelf ook al eeuwenlang te vuur en te zwaard vervolgd met als eindresultaat dat er honderden miljoenen mensen in oorlogen, revoluties, genocides etc, werden gedood! En wolven zijn niet in staat om de mensen daarin na te doen.
 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  Hebben we anders in Nederland soms criminelen nodig die in grote steden talloze mensen, waaronder onschuldige vrouwen en kinderen, overhoop knallen? Ik heb zo het idee van niet!
 • Jules Vismale

  2 jaar geleden
  En daar zijn in 2015 een groot aantal van deze roofdier-hatende boeren, jagers, herders, duivenhouders, natuurbeschermers enz. in Friesland een keer vreselijk voor gestraft want toen ze daar roofvogels, vossen en marters gingen verdelgen brak er een gigantische muizenplaag uit! Die muizen vraten daar prompt bijna al het groen en gewassenen op zodat ze daar een miljoenenschade opliepen die door Den Haag niet werd vergoed! Maar dat komt er ook van als je alleen maar een Hof van Eden wilt gaan scheppen wat hier tot mislukken is gedoemd!
 • Rebeec

  2 jaar geleden
  Grappig, we laten elke dag een tamme versie aan de riem uit. Maar een wilde die op een natuurlijke wijze de populatie van wilde dieren terug dringt. Een dier die van ouds her in Nederland leefde, is ook nu niet welkom. Net ons vroeger gewoon uit gemoord zijn. Applaus voor de mens.
 • Noa

  2 jaar geleden
  De mens hoort daar niet, alles maar vol bouwen en dan met een stikstofbeleid komen, want de natuur... Nou, daar is natuur en hoort de mens weg te blijven. Met jouw reactie blijkt wel dat je liever je eigen graf graaft (en die van een ander) dan mee te doen zodat de wereld wat langer kan bestaan voor mens, dier, plant etc.