Volledig scherm
PREMIUM
© Dagmar Heikens

Drie wolven vermist: ‘In Nederland zijn mensen met intense wolvenhaat’

Drie rondzwervende wolven die talloze schapen hebben doodgebeten - onder meer op Kampereiland - zijn op mysterieuze wijze verdwenen. De Zoogdierenvereniging en wolven-expert Martin Drenthen sluiten een moedwillige drievoudige moord niet uit. Jagers en boeren ontkennen in alle toonaarden. 

De veertien schapen van familie Slendebroek uit Kampereiland graasden vredig op de dijk totdat in maart vorig jaar een wolf genadeloos toesloeg. ,,Drie schapen bleken doodgebeten en twee anderen raakten zwaargewond”, weet Marjan Slendebroek nog als de dag van gisteren. Ze wijst naar het inmiddels lege grasland naast de boerderij. ,,Overal lagen ze. Ook in de sloot. We hebben besloten om alle schapen weg te doen. We hielden de dieren voor de hobby, maar door die wolf was de lol er helemaal vanaf.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.