Volledig scherm
© Thinkstock

Dronken Beugenaar stapt ondanks rijverbod toch op snorfiets

BOXMEER - Een 31-jarige man uit Beugen is zondagmorgen zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij onder invloed op een snorfiets zat in Boxmeer. Bij het afnemen van een blaastest was direct duidelijk dat de man teveel gedronken had. Ook bleek hij onder invloed van drugs.

Hij is meegenomen naar het bureau waar een arts bloed bij de man heeft afgenomen om het alcoholpromillage en de gebruikte drugs vast te stellen.

Verdacht
Agenten waren de man eerder die ochtend ook al tegengekomen. Rond 03.45 uur zagen ze de man, samen met drie anderen, bij een auto staan aan de Spoorstraat. Op het moment dat de politie de auto benaderde, renden de mannen een steegje in. Na een korte achtervolging konden de vier worden aangehouden. De mannen bleken alle vier onder invloed van drank en drugs. Maar omdat ze op dat moment niet in overtreding waren, mochten ze weer gaan. Alleen de eigenaar van de auto, de 31-jarige man, kreeg een rijverbod opgelegd.

De fout in
Omdat de politie er geen vertrouwen in had dat de man dat verbod zou respecteren, hielden ze verschillende wegen in de gaten. Rond 05.00 uur bleek hun vermoeden juist. De Beugenaar was op een snorfietst gestapt en kwam langs de politie. Daarop is hij opgepakt. De man heeft drie proces-verbalen gekregen.

Live Voetbal

home logo VitesseVIT
57'
1-1
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
EINDE
1-0
NAC BredaNAC
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo