Volledig scherm
© ANP

Dronken man uit Velp vlucht voor politie en rijdt tegen boom

BEEKBERGEN - Een 47-jarige automobilist uit Velp is vrijdagavond na een korte achtervolging aangehouden omdat hij dronken achter het stuur zat. De man botste uiteindelijk met zijn wagen tegen een boom.

De politie werd rond 19.30 uur gewaarschuwd door het personeel van een horecagelegenheid in Beekbergen. Zij probeerden drie mannen, allen onder invloed van alcohol, te beletten om weg te rijden in hun auto.

Boom
Toen agenten arriveerden, reden de mannen net van het terrein af. De bestuurder verhoogde zijn snelheid en reed zonder verlichting weg. De alarmlichten van de auto stonden wel aan. De politie zette de achtervolging in en maande de bestuurder tot stoppen. De man negeerde de stoptekens en net voorbij de kruising van de Immenbergweg en de Witte Kruisweg reed hij in een flauwe bocht rechtdoor door een afrastering het bos in.

Rijbewijs
De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De inzittenden konden ongedeerd het voertuig verlaten. De bestuurder werd aangehouden en hij blies op het politiebureau 905 ug/l. Dat is ruim vier keer de toegestane hoeveelheid voor een ervaren bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd.