Volledig scherm
De DRU Cultuurfabriek in Ulft. © Theo Kock

DRU industriepark moet landelijke uitstraling krijgen

ULFT -Het DRU industriepark moet zich de komende jaren ontwikkelen tot een cultuur- en evenementencentrum met een landelijke uitstraling, dat zich kan meten met bijvoorbeeld de Westergasfabriek in Amsterdam. De partners DRU Cultuurfabriek, ICER en de SSP Hal moeten met Oude IJsselstreek nauwer samenwerken om dat te bereiken.

De uitgangspunten voor die samenwerking worden volgend voorjaar vastgelegd in een gezamenlijke visie. Die dient als basis voor het gesprek met de gemeente over de toekomst van het complex.

Afspraken
Dat gesprek gaat ook over geld, want in 2018 lopen de afspraken met alle deelnemers over bijvoorbeeld de huur van de gebouwen af. En Oude IJsselstreek wil volgend najaar bij de behandeling van de begroting voor 2018 die nieuwe afspreken vastleggen.

Subsidie
Voor de gemeente is de financiële insteek van die toekomstvisie duidelijk. De afspraken over de goedkopere huur die verenigingen betalen voor het gebruik van de Cultuurfabriek lopen af. Tegelijkertijd wordt het subsidiebeleid herzien (wat bestuurlijke taal is voor bezuinigen). Van de partners krijgt alleen de Cultuurfabriek een structurele subsidie van Oude IJsselstreek, ICER en SSP Hal werken zonder gemeentelijke bijdrage.

Kostendekkend
Oude IJsselstreek wil tien jaar na de start van DRU Industriepark een kostendekkende verhuur van de gemeentelijke gebouwen: Cultuurfabriek, Afbramerij en SSP Hal.

Lees het complete verhaal over het DRU industriepark in De Gelderlander van dinsdag 1 november, editie Achterhoek, of bekijk de e-paper.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo