Sms-berichten tussen drugsdealers en klanten
Volledig scherm
PREMIUM
Sms-berichten tussen drugsdealers en klanten © Politie

Drugsgebruikers lachen of schrikken door sms van politie: ‘Dit voelt als een wake-upcall’

NIJMEGEN - Zo’n 3500 Nijmegenaren ontvingen afgelopen maandag een sms van de politie, waarin ze hulp wordt aangeboden bij een mogelijke drugsverslaving. De reacties onder ontvangers zijn wisselend, de politie kijkt met een goed gevoel terug.

7 reacties

 • Daan Janssen

  4 maanden geleden
  Dus je werkt bij een groot bedrijf en hoort in de appgroep met je collega’s dat er meerdere mensen zo’n sms gehad hebben…. ok
 • Japie lamers

  4 maanden geleden
  Deze drugsgebruikers houden wel de criminaliteit in stand. Dus ik zou die gebruikers in de gaten houden en daarmee de dealers opsporen en vervolgen.
 • Carel van ‘t Zand

  4 maanden geleden
  De dooddoeners: ‘ik gebruik recreatief’… ach ‘alleen in het weekend’… ‘het kan geen kwaad’. Het is zeer goed om deze recreatief verslaafden eens wat vaker een spiegel vóór de neus (ipv eronder) te houden.
 • A I Anders

  4 maanden geleden
  Goed zo en vooral doorgaan.
 • Hans de Graaf

  4 maanden geleden
  Het ergste is, dat er inmiddels weer een nieuw netwerk van aanvoerlijnen en dealertjes is. Gebruikers - recreatief of regelmatig - houden de criminaliteit in stand. En dat is niet iets om te luchtig over te doen.
 1. In de politiek zijn deze wijze lessen vaak vergeten
  PREMIUM
  Column Martijn Leisink

  In de politiek zijn deze wijze lessen vaak vergeten

  Onderwijs is veel meer dan kennis alleen. Natuurlijk leren we kinderen taal en rekenen, maar vriendschap en zelfontplooiing zijn minstens zo belangrijk. Daarom geven we leerlingen op school soms groepsopdrachten waarmee ze leren samen te werken. Als ouder kent u vast de verhalen dat uw zoon of dochter als enige in de groep iets heeft uitgevoerd. Goed om te weten dat de rest van de groep thuis hetzelfde verhaal vertelt.