Volledig scherm
© Erna Lammers

Druten went snel aan nieuwe afval-inzameling

DRUTEN - Sinds de gemeente Druten begin deze maand startte met het omgekeerd inzamelen, krijgt de Dar steeds minder vragen van inwoners. Wethouder André Springveld, die de portefeuille milieu overnam van Sjef van Elk, heeft bovendien geen klachten gehoord.

Inwoners die de gemeente bellen met vragen, worden direct doorgeschakeld naar het klantcontactcentrum van afvalinzamelaar Dar.

Veel vragen
Een woordvoerster laat weten dat er in de eerste week veel vragen werden gesteld over de inzameldagen en wat in welke container moet. „Het is logisch dat er vragen zijn, het is even wennen. Maar we zijn heel tevreden over hoe het loopt. De afvalcoaches in Druten horen ook positieve reacties van mensen.”

Springveld: „Er is weinig aanbod bij de ondergrondse containers, en dat is een goed teken. Dat betekent dat mensen hun afval goed scheiden en minder restafval overhouden.”

Bij omgekeerd inzamelen wordt gft-afval, papier en plastic in verschillende containers opgehaald. Restafval moeten inwoners zelf wegbrengen naar een van de negentien ondergrondse containers.