Verkeerschaos op de snelweg A1 tussen Kootwijk en Stroe.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkeerschaos op de snelweg A1 tussen Kootwijk en Stroe. © ANP

Dubbele boodschap aan de boeren? ‘Politie vroeg ons zelf de snelweg te gebruiken’

STROE - Meerdere boeren vertellen dat de politie hen zelf de snelweg heeft op geleid op weg naar de protestactie in Stroe. Het zet de woorden van een boze minister van Justitie over trekkers op de snelweg in een ander daglicht. Ondergraaft de politie niet haar eigen beleid? 

9 reacties

 • Martin Reekers

  6 dagen geleden
  En de provincie was zó enthousiast dat ze de toekomstig vrijkomende landbouwgrond alvast hebben ingetekend met duizenden huizen. https://www.gelderlander.nl/home/25-000-nieuwe-huizen-in-dorp-met-1-600-inwoners-gelderland-trekt-toekomstkaart-na-grote-woede-weer-in~a7cccd64/ Dat de boeren woest zijn begrijp ik heel goed. Door al dat gedraai gelieg en gemanipuleer van zo'n overheid voel je je onmachtig en ga je al snel rare dingen doen.
 • Merel Van Gelder

  6 dagen geleden
  Beste Gejah, de boer heeft de aanrijding niet veroorzaakt maar de vrachtwagenchauffeur en deze is daarvoor ook gearresteerd. De boer ligt nog op de IC
 • Henry Ebbers

  6 dagen geleden
  De Nederlandse overheid is ene corrupte bende criminelen. Ze belazeren iedereen op elk nivo. Rutte heeft met zijn kartel van NL een bananen republiek gemaakt.
 • gejah nijman

  6 dagen geleden
  de boeren zijn blijkbaar vergeten dat ze dan niet meer verzekerd zijn. Ik ben benieuwd hoe die boer die een aanrijding veroorzaakte al die schade zelf gaat ophoesten. Het mag nu een maal niet.
 • Maurice Wijers

  6 dagen geleden
  Protesteren prima. Ben eens met de boeren. Maar als je tegen het verkeer in gaat rijden op de snelweg. Ben je levensgevaarlijk bezig. Ik denk niet dat je blij wordt als je op de snelweg rijd dat er tegengesteld een stelletje heethoofden op een trekker je tegemoet komt. Nogmaals eens met protest maar als je dit goed keurt lieg je dat je barst. Of ga je lief zwaaien? Ja met de vinger omhoog. Dus een terechte bekeuring.