Henk Donker
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Donker © Jan van den Brink

‘Duidelijk ‘nee’ was beter geweest voor tandartsen én patiënten’

HENGELO (GLD) - Het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid schenken in de huidige crisis veel te weinig aandacht aan mondzorg. Dat vindt Henk Donker, vicevoorzitter van de KNMT, de beroepsorganisatie voor tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. 

3 reacties

 • M. Ophof

  2 jaar geleden
  Valt de mondzorg als geheel niet onder de contactberoepen? Voor de contactberoepen zijn de maatregelen verlengd tot 28 april. 
 • Patch

  2 jaar geleden
  Een deel van de discussie is volgens mij ook dat we zuinig moeten zijn met gebruik mondkapjes, dus liever geen controles waarbij schaars goed wordt verbruikt.. maar inderdaad: bizar dat dat niet geformaliseerd is en dat deze groep geen vangnet heeft! Er is een tekort aan tandartsen dus lijkt mij slecht plan deze over de kop te laten gaan. Voor wat betreft buffers... daar is een hoop over te zeggen, kosten pand-personeel-equipment zijn hoog, maar levensstandaard is een keuze.
 • Titus

  2 jaar geleden
  Dat is inderdaad niet te begrijpen, en schadelijk, in het geheel beschouwd. Kan niet dat tandartsen nu overal buiten de regels vallen. Zowel voor henzelf als voor patienten!  Zijn er nooit goede afspraken met de overheid over gemaakt, werd dat niet gezien als nodig, vanuit beide zijden? 
 1. Man ‘kaal’ noemen op werkvloer is volgens Britse rechtbank seksuele intimidatie

  Man ‘kaal’ noemen op werkvloer is volgens Britse rechtbank seksuele intimida­tie

  Een man op de werkvloer uitschelden voor ‘kale’ kan beschouwd worden als seksuele intimidatie. Dat heeft een Britse rechtbank bepaald. Volgens de rechters hebben mannen veel vaker met haarverlies te kampen dan vrouwen, waardoor het een toespeling is op hun geslacht en dus een vorm van discriminatie en seksuele intimidatie. ,,Het kan vergeleken worden met een opmerking over de borstgrootte van een vrouw.”