Henk Donker
Volledig scherm
PREMIUM
Henk Donker © Jan van den Brink

‘Duidelijk ‘nee’ was beter geweest voor tandartsen én patiënten’

HENGELO (GLD) - Het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid schenken in de huidige crisis veel te weinig aandacht aan mondzorg. Dat vindt Henk Donker, vicevoorzitter van de KNMT, de beroepsorganisatie voor tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen. 

Door tandheelkunde niet of nauwelijks te noemen en tegen de beroepsgroep zelf te zeggen: jullie bepalen het beste zelf welke veiligheidsmaatregelen je neemt, zorg je volgens Donker - die jaren tandarts was in het Gelderse Hengelo - voor meer verwarring dan noodzakelijk is. Zowel bij tandartsen als bij patiënten.

Beter hadden het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid twee weken geleden ook keihard ‘nee’ gezegd tegen doorwerkende tandartsen. ,,Bij de contactberoepen ging het wel over kappers en fysiotherapeuten, maar tandartsen en orthodontisten zijn op televisie niet eens genoemd. Ook in het maatregelenpakket op de RIVM-site stond nauwelijks een woord over mondzorg. Dat vond ik vreemd.” 

Quote

Een tandarts mag wat ons betreft geen bord ophangen met: sorry, dicht tot 6 april

Henk Donker, vicevoorzitter KNMT
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.