Volledig scherm
De Mercedes van de Duitser ramde de pijlwagen © Rens Hulman

Duitse auto rijdt in op werkzaamheden A1: snelweg afgesloten, bestuurder gevlucht

De bestuurder van een auto met Duits kenteken is vannacht vol op een pijlwagen gereden die de afgesloten rijstrook op de A1 bij Deventer markeerde. De bestuurder, een man, probeerde vlak voor de afzetting nog een andere auto met Nederlands kenteken in te halen, maar redde dit niet en ramde vervolgens de pijlwagen. 

De ingehaalde auto raakte hierbij licht beschadigd. De bestuurder van deze auto verklaarde dat de Duitser ongedeerd was en voorstelde om de schade onderling te regelen. 

Verdwenen

Maar voordat er ook maar iets geregeld was, was de Duitser al verdwenen. Hoe hij het voor elkaar heeft gekregen is een raadsel maar op een onbewaakt moment sloeg hij op de vlucht en verdween. De politie heeft in de directe omgeving gezocht naar de Duitser. Maar van de man ontbreekt ieder spoor. 

Volledig scherm
Na de klap schoot de Duitse Mercedes van de weg af en belandde onderaan het talud. © Rens Hulman

Ravage 

Vanwege de ravage moest de snelweg tussen Deventer en Bathmen worden afgesloten. Er was een nieuwe afzetting nodig om de werkzaamheden te beveiligen en zowel de auto als de pijlwagen moesten worden afgesleept. Tientallen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs stonden hierdoor ingesloten en konden pas nadat alles was afgehandeld weer doorrijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo sc HeerenveenHEE
EINDE
1-2
AZAZ
away logo
home logo RKC WaalwijkRKC
42'
1-0
VVV-VenloVVV
away logo
home logo Heracles AlmeloHER
43'
1-0
FeyenoordFEY
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
20:45
Fortuna SittardFOR
away logo