Celeste ter Beek uit Lobith: ‘Ik kom niet meteen de eerste dag'.
Volledig scherm
PREMIUM
Celeste ter Beek uit Lobith: ‘Ik kom niet meteen de eerste dag'. © Andreas Gebbink

Duitse benzinepomphouders: ‘De hel breekt los op 1 juni, Nederlanders zijn zeer prijsbewust’

KLEEF - De benzinepomphouders in de regio Kleef zijn zich aan het voorbereiden op 1 juni, de dag dat de benzine in Duitsland dubbeltjes goedkoper wordt. Ze verwachten een stormloop, niet alleen van Duitse automobilisten maar vooral vanuit Nederland. 

53 reacties

 • F.J.H. Lelivelt

  3 weken geleden
  Hier in Nederland wordt nog veel teveel getankt, als iedereen nu in Duitsland gaat tanken passen ze hier het verschil vanzelf aan ,die belastingen die er nu nog steeds op zitten kunnen best omlaag,?
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 weken geleden
  @Astrid Van Baarle: Dan verwijs ik je graag even door naar de uitzending van Hier und Heute van vandaag op WDR TV. Daar werd heel duidelijk gewaarschuwd dat wanneer een pomphouder nog benzine in de opslagtank heeft zitten waar nog de hoge accijns voor betaald zijn, de pomphouder die hoge accijns nog moet/zal doorberekenen. Verder zijn bij veel pompen de prijzen juist extra gestegen zo vlak voor de 'tankrabatt', iets waar de bundeskartellamt nu naar kijkt.
 • Astrid Van Baarle

  4 weken geleden
  @Kenneth Tharmaratnam je verward de Duitse pompen met de Nederlandse. In Duitsland is het zelfs zo dat op 1 dag 5 of 6 x de prijs wordt bijgesteld. Dus 1 juni gaat meteen de prijs omlaag.
 • Kenneth Tharmaratnam

  4 weken geleden
  Ik ben trouwens benieuwd hoeveel Nederlanders meteen op 1 juni (of 2 juni) naar Duitsland gaan om te tanken. Die kunnen nog wel eens van een koude kermis thuiskomen aangezien er nog talrijke benzinestations zullen zijn die eerst nog de aanwezige oude voorraad benzine moeten verkopen waar nog de hogere accijns op zit.
 • Martin De Beer

  4 weken geleden
  @Wilco, want jij denkt dat linkse partijen zich wel druk maken over onze portemonnee? Die gebruiken jouw centjes voor zgn cultuur en andere linkse hobby's maar zeker niet om een bezine prijs te verlagen.