Volledig scherm
De Flixbus. © Flixbus

'Duitse prijsvechter begint met luchthavenbussen in Arnhem'

ARNHEM - De Duitse prijsvechter FlixBus begint op korte termijn met luchthavenbussen. Vanuit Arnhem moeten dagelijks bussen naar Schiphol, Eindhoven Airport en vluchthaven Weeze gaan rijden.

FlixBus voert daar op dit moment gesprekken over met de verschillende vliegvelden.

Doelgroep
Max Zeumer, directeur bij FlixBus, hoopt met de luchthavenbussen nieuwe doelgroepen aan te boren: „Onze grootste concurrent blijft de auto. Daarom is het belangrijk om zo veel mogelijk vervoer van deur tot deur aan te bieden. We reden nog niet naar vliegvelden, dus dat is een mooie aanvulling op ons netwerk.”

Netwerk
Het nieuws van FlixBus komt niet volledig uit de lucht vallen. Een woordvoerster van de prijsvechter liet enkele weken geleden al ontvallen dat het busnetwerk in Nederland het aankomende jaar fors wordt uitgebreid. Omdat Arnhem tussen de Randstad en het Roergebied in Duitsland ligt, heeft de stad voor FlixBus een belangrijke strategische ligging.

Lijnbussen
Wanneer de luchthavenbussen vanuit Arnhem zullen rijden, is nog niet duidelijk. Volgens FlixBus hangt dat af van de voortgang van de gesprekken met de luchthavens. Dit kalenderjaar worden er ieder geval geen nieuwe lijnen vanuit Arnhem meer geopend.

Live Voetbal

home logo Sparta RotterdamSPA
EINDE
0-1
VitesseVIT
away logo